Известният български футболист  и заместник кметът по спорт, младежки дейности

...
</TD
>Известният български футболист  и заместник кметът по спорт, младежки дейности
Коментари Харесай

Христо Стоичков с отлични впечатления от строежа на новия спортен комплекс до Английската в Пловдив

Известният български футболист  и заместител кметът по спорт, юношески действия и обществена политика направиха ревизия на новостроящия се състезателен комплекс на бул. " България ", в дворовете на двете езикови гимназии - " Иван Вазов " и " Пловдив ". 

Видимо удовлетворен от видяното, Камата изрази удовлетворение, че на бъдещите подготвителни стадиони ще могат да упражняват освен възпитаниците на двете учебни заведения, само че и децата от детско-юношеската школа на футболен клуб " Марица ". 

Изпълнителят на плана пое ангажимент първият стадий от плана да бъде подготвен до 15 октомври 2023 г. Това включва две стадиони със общоприет размер на огромен футболен терен, едното от които ще бъде с естествена тревна настилка, а другото - с изкуствена, три дребни футболни стадиони, както и три многофункционални стадиони за хандбал, волейбол, тенис на корт, баскетбол и фитнес навън.

Предстои Община Пловдив да разгласи процедура за планиране на втория стадий от строителството на комплекса, в който ще бъдат построени още едно огромно футболно игрище, лекоатлетическа писта с дължина 400 м,  няколко лекоатлетически уреди, игрище за футбол и волейбол на пясък, амфитеатър и спортна зала за децата от Английската гимназия.

В края на декември 2022 година носителят на Златната топка за 1994 година направи символичната първа копка на новия състезателен комплекс. Тогава той напомни, че е почнал да тренира точно на старите стадиони на това място и съобщи, че е изключително удовлетворен от стартирането на сходни планове, тъй като единствено по този начин се основават велики спортисти, с които да се гордеем.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР